Что Такое Ux- И Ui-дизайн, Ключевые Принципы, Сходства И Различия

Досвід користувача програми визначається тим, як вони взаємодіють. Чи є досвід плавнішим та інтуїтивним чи незграбним та заплутаним? Чи виглядає навігація по додатку логічною чи вона почувається довільною?

Тим часом між UI та UX є різниця, і ми спробуємо її пояснити. Точна естетика, яку вони обирають, залежить від них, але основні «правила» або необхідність відповідати очікуванням користувачів – це те, що дизайнери ігнорують на свій страх і ризик. Точна естетика, яку вони вибирають, залежить від них, але основні «правила» або необхідність відповідати очікуванням користувачів – це те, що дизайнери ігнорують на свій страх і ризик.

що таке ui ux дизайн

UI-дизайн і UX-дизайн включають в себе різні набори навичок, але вони є невід’ємною частиною успіху один одного. Ті хто працюють в UX-дизайні найбільш зацікавлені в очікуваннях користувачів. Всі події і взаємодії, які користувачі мали з кожним додатком раніше у своєму житті, допомагають встановити їх очікування щодо того, як інтерфейси повинні працювати.

Дане поняття включає весь досвід, який отримує людина при візуальному контакті з як з веб-сайтом, так і з додатком або програмою. У цій статті детально описано, хто такий Team Lead та які обов’язки він має у компанії. У статті також розглянуто переваги та недоліки роботи тім ліда в IT-індустрії. Також даний матеріал допоможе розібратися в тому, як розвиватися далі у кар’єрі тім ліда, та що потрібно знати, щоб стати ефективним Team Lead-ом. UI/UX-дизайнер проєктує інтуїтивно зрозумілі інтерфейси, якими зручно й приємно користуватися.

Інтерфейс у цьому випадку повинен відповідати певним вимогам, за якими слідкує дизайнер. Він допоможе побудувати кар’єру, створити особистий бренд, підвищити мотивацію та знайти ментора. Сьогодні розповімо, що таке нетворкінг і в чому його переваги. Розберемося, як працює нетворкінг і де шукати корисні зв’язки.

Для цього дизайнер проводить безліч досліджень перед запуском проєкту і під час його розроблення. Він дає змогу ухвалювати рішення, які точно принесуть очікуваний результат. Отже, дизайнер UX вирішує, як працює інтерфейс користувача, тоді як дизайнер інтерфейсу вирішує, як виглядає інтерфейс користувача. Це дуже спільний процес, і дві дизайнерські команди прагнуть тісно співпрацювати.

Елементи дизайну легко розпізнати, навіть якщо користувач бачить ваш сайт вперше. Наприклад, не фарбуйте кнопку підтвердження в помаранчевий, якщо на більшості сайтів вона зелена. Поняттям UX і UI вже близько 70 років, але деякі дизайнери все ще плутають їх. UI-дизайн – процес візуалізації прототипу, який розробили на основі користувальницького досвіду та дослідження цільової аудиторії.

що таке ui ux дизайн

Він складається з кнопок, натиснених користувачами, текстів, які вони читають, зображень, полів введення тексту і всіх інших елементів, з якими взаємодіє користувач. Крім того, він включає в себе макет екрану, переходи, анімацію інтерфейсу і кожну мікро-взаємодію. Будь-який візуальний елемент, взаємодія або анімація повинні бути розроблені в процесі UI-дизайну.

UX (User Experience) – досвід користувача, який він отримує, контактуючи з цифровим продуктом. UX відповідає за архітектуру, логіку ресурсу, емоції, які він викликає у користувачів. Чим простіший і зрозуміліший інтерфейс сайту/додатка, тим легше користувачу зробити певну дію.

що таке ui ux дизайн

Дизайн інтерфейсу користувача є формою графічного дизайну – сфери, де працює графічний дизайнер. UI дизайн працює в рамках принципів графічного дизайну з точки зору сітки, техніки композиції, кольору, типографії тощо. UX/UI дизайн – це більш об’ємне та широке поняття, ніж веб-проектування (оформлення ресурсу).

  • На мій погляд, кращий керівник для техстартапу — це інженер.
  • Вони повинні вибрати кольорові схеми та форми кнопок – ширину ліній та шрифти, що використовуються для тексту.
  • Згодом знадобилися вужчі фахівці, які б робили інтерфейси саме для веб-сайтів.
  • Якщо ж ви згодом зміните кар’єрні вподобання – нічого страшного.
  • Ця взаємодія означає, що гравець стає частиною історії, а не просто пасивним учасником».

Колеги скидають вам запрошення, ви натискаєте і з’ясовується, що потрібно зайти через обліковий запис Microsoft. Комп’ютерна Академія IT STEP – повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять. Окрім зовнішньої краси грамотно складений інтерфейс дозволяє заощадити час користувача. Щоб людині було приємно працювати, нічого не відволікало уваги та не викликало роздратування, створюйте візуально привабливий інтерфейс.

Шукати далі чи зупинитися на цьому товарі та купити саме його. Вони визначають структуру інтерфейсу і функціональність і те, як всі частини програми організовані і пов’язані одна з одною. Якщо він працює добре, то курси ui ux дизайну у користувача буде хороший досвід після взаємодії з таким інтерфейсом. Але якщо навігація складна або інтуїтивно незрозуміла, то швидше за все, користувач отримає негативний досвід при взаємодії з інтерфейсом.

А якщо роботі з досвідом користувача не приділили достатньої уваги, покупець може заплутатися в розділах меню або не знайти кошик і в результаті піде до конкурентів. Цей процес передбачає генерування прототипів низької точності, як-то рендеринга елементів інтерфейсу, щоб точно оцінити реакцію користувача на функціональність, що перевіряється. Це також може включати швидкі візуальні прототипи та тести A / B різних можливих версій зовнішнього вигляду інтерфейсу, щоб визначити, якому з них користувачі віддають перевагу. Дизайнери користувальницького інтерфейсу хочуть, щоб їх дизайн інтерфейсу виділявся і був таким, що запам’ятовується. Але це повинно бути збалансовано з тим, щоб люди розуміли призначення елементів, які ви розміщуєте на екрані.

Для прикладу, коли я починала працювати, то створювала додаток для телефонів, який допомагав волонтерам шукати загублених тваринок і повертати їх господарям. Це було відносно легко, оскільки ця тематика мені близька. Наприклад, в онлайн магазині з хорошим UX-дизайном навіть дитина зможе зробити покупку у 2-3 торкання.

що таке ui ux дизайн

Саме від його роботи залежить те, сподобається нам сайт чи ні. Ми вибираємо ті, що дають змогу швидко виконати завдання і не псують настрій. З нормальною навігацією, кнопками, що працюють, без дивних кольорів та незрозумілих шрифтів.

Крім того, картинка в грі відображає татуювання та окремі особливі риси обличчя персонажів, які є в реальному житті. Крім того, поліпшення сюжету допомагає популярності ігор та сприяє загальному успіху. Згідно з Robin Burks, «гра в відеоігри передбачає більше взаємодії, ніж перегляд фільму чи телесеріалу. Наприклад, сцени зупиняються, поки гравці не змушені вирішувати, хто живе, а хто помирає, і, іноді, гравцям доводиться приймати таке рішення швидко. Ця взаємодія означає, що гравець стає частиною історії, а не просто пасивним учасником».

Іноді межа між цими двома типами дизайну дуже умовна, адже на практиці вони дуже тісно пов’язані. Саме тому, зазвичай, розробкою інтерфейсу займається один дизайнер. Попит на UI/UX-дизайнерів нікуди не зникне, тому що бізнес постійно випускає нові продукти, для яких необхідно розробляти користувацькі інтерфейси.

Вони повинні вибрати кольорові схеми та форми кнопок – ширину ліній та шрифти, що використовуються для тексту. Дизайнери інтерфейсу створюють зовнішній вигляд користувальницького інтерфейсу програми. Але в той час, як UI- повинні вирішувати, як буде виглядати користувальницький інтерфейс, UX-дизайнери відповідають за визначення того, як працює інтерфейс. Головна мета UI-дизайну полягає в тому, щоб забезпечити легкість сприйняття інформації користувачем, створити привабливий зовнішній вигляд та забезпечити консистентність елементів інтерфейсу.

UX-дизайн, або дизайн користувацького досвіду – це такий підхід до створення цифрових і фізичних продуктів, який робить їх використання простим, зручним і приємним. Тому першим UX-дизайнером цілком можна назвати неандертальця, який придумав поєднати гострий уламок каменю зі зручною дерев’яною ручкою. Існує також певний ітеративний аналіз, що бере участь у розробці UX. UX-дизайнери створять каркасне відображення їхніх інтерфейсних взаємодій та отримуватимуть відгуки користувачів. Дизайнерам UX важливо цілісне розуміння того, як користувачі вважають за краще взаємодіяти зі своїми додатками.

Наприклад, дослідження можуть визначити, що люди вважають кращими іконки з лініями замість іконок із заливкою. Це може також включати швидкі візуальні прототипи і A/B-тести різних можливих версій зовнішнього вигляду інтерфейсу, щоб визначити, якій із версій надають перевагу користувачі. UI-дизайнеру потрібно вміти працювати в графічних редакторах і програмах для прототипування, бути уважним, а також знати основи маркетингу, композиції, типографіки та теорії кольору.

Він охоплює розробку гами кольорів, анімації, кнопок, меню, іконок, шрифтів та інших елементів, з якими ми взаємодіємо. UI/UX дизайн — це зараз одна з найпопулярніших професій у цифровій індустрії. Скільки часу вона буде потрібна залежить від розвитку цієї галузі. Усе це можливо завдяки особливостям інтернет-маркетингу, серед яких доступність, вимірність, широке охоплення аудиторії, інтерактивність, різноманіття інструментів і постійний розвиток. Якісний диджитал-маркетинг формує взаємовигідні відносини між бізнесом і клієнтами.

About the author: wp